Vurdering av Blivakker sin nettside

I dette blogginnlegget skal jeg gjøre en vurdering av en nettsiden Blivakker.no. Vurderingen består av 10 kriterier funnet på INEVO sin nettside.

La oss se på de 10 punktene og vurdere Blivakker’s nettside:

1.Førsteinntrykk

Førsteinntrykk er viktig for hvordan kunden opplever nettbutikken. Et dårlig førsteintrykk kan resultere i at kunden ikke gir nettbutikken en sjanse. Vi skal se på tre hovedspørsmål kunden må kunne svare på iløpet av 5 sekunder inne på nettsiden:

Har jeg kommet til riktig sted?
Hva er det jeg kan gjøre her?
Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Blivakker sin nettside gir et godt førsteinntrykk. Du kan tydelig se at du har kommet til rett sted ved at logoen er godt synlig og i fokus ved at sterke farger drar øyekastet mot logoen. Jeg kan klart og tydelig se hva jeg kan handle inne på nettsiden ved hjelp av kjente merkevarer, og at det står også «Norges største skjønnhetsbutikk på nett». Grunner for hvorfor jeg skal kjøpe produkter på deres nettside kan vi se veldig klart belyst «gratis frakt» og «rask levering» i tillegg til at de er «Norges største skjønnhetsbutikk på nett».

2.Synlighet

Det vil være dårlig for nettbuttikken om kundene ikke kan finne nettbutikkens adresse. Med synlighet menes det i denne vurderingen Search Engine Optimizing (SEO) og Search Engine Marketing (SEM). Det vil være viktig at kundene kan søke opp nettbutikkens navn i søk, og produkter/kategorier nettbutikken har.

For å teste ut synligheten til Blivakker bruker jeg Google for å se om nettsiden bruker Google Ads, og om de har valgt å synliggjøre sine produkter i Google Shopping.

Når jeg søker på nettbutikken «Blivakker» på Google kommer nettbutikken opp som første forslag som vil si at den er synlig ved å søke etter nettbutikkens navn. Ved å skrive inn «Mascara» som er i deres produktkategori dukker Blivakker opp som første annonse, de har også et produkt vist i Google Shopping som fører kunden til deres nettside for å kjøpe produktet. Vi kan altså se at nettbutikken Blivakker.no er godt synlig for kundene.

3.Brukervennlighet

Hvordan er nettbutikken satt opp? Er det enkelt eller vanskelig å finne frem til det kunden er på jakt etter?

Det er blitt mer og mer vanlig å foreta søk på mobilen etter ønsket produkt selv om selve handelen foregår på datamaskin. Det er fremdeles veldig viktig at nettbutikken er brukervennlig på mobil. For å teste om nettsiden Blivakker er mobilvennlig vil jeg benytte meg av Google sitt verktøy som foretar en intern vurdering på akkurat dette.
Vurderingen bekreftet at Blivakker.no har en mobil vennlig nettside.

Google test – mobilvennlighet

Når man bruker mobilen for å besøke Blivakker.no kommer det klart frem hvordan kunden enkelt kan navigere seg til produktet ved hjelp av kategorier på forsiden. Det er også enkelt å søke etter produktet samt å finne handlekurv, lagret produkter, og «min profil» ved hjelp av tre ikoner i høyre hjørnet.

4.Kjøpsprosess

Det er mer sannsynlig at en nettbutikk selger mer og får flere tilbakevendende kunde jo enklere og smertefri kjøpsprosessen er. En nettbutikk vil føles tryggere for kunden om de ser logoen til VISA og Mastercard. På samme måte vil også det å vise at andre har handlet hos nettbutikken tidligere bidra et tryggere inntrykk hos kunden.
Andre faktorer som bidrar til at kunden velger å handle på nettbutikken er : hvor lang leveringstid, leveringsalternativ, ulike betalingsalternativer. Det er også lurt å spørre om e-post relativt tidlig, da får du vite om det er en ny kunde eller om det er en returnerende kunde.

På utsjekken til Blivakker.no kan kunden føles seg trygg når de handler hos dem. Kunden kan klart og tydelig se at logoen til VISA og Mastercard, samt andre trygge og enkle betalingsmåter. Ved utsjekk kan man også se merket «trygg e-handel» og at de har en 4.8/5 score på trustpilot som forteller kunden at siden er trygg og at kunder har handlet her før.

5.Hastighet/Teknologi

Hvis nettbutikken har en treg hastighet er det høyere sannsynlighet for at kunden forlater siden og benytter seg av en annen nettbutikk. Google har en skala for hvor bra hastighet en nettside har. Dette er et verktøy som viser hvor fort siden laster og hvilke forbedringer nettsiden trenger. Blivakker fikk en score på 55/100, som er midt på treet. Denne analysen kan variere fra dag til dag ettersom nettsider er i stadig endring, og rangeres ut ifra hva slags innhold siden har per dags dato. Testen ble gjort av Google PageSpeed Insight tool.

6.Kundetilfredshet

Kundetilfredshet er ekstremt viktig for en nettbutikk. Andre kjøper ofte det andre har kjøpt og anbefaler videre. Trustpilot og Prisjakt er nettsider som foretar interne vurderinger av nettsiden, her kan folk skrive tilbakemeldinger. En kan også sjekke sosiale medie for å finne tilbakemeldinger på kontoer som Facebook, Instagram, Twitter.

På Blivakker.no ser vi tydelig fremhevet trustpilot score 4.8/5 og tilbakemeldinger fra kunder via trustpilot. For å hjelpe kunden å ta en beslutning har Blivakker.no også anmeldelser fra tidligere kunder på produktene.

Produktanmeldelse på Redken Shampoo.

7.Trygghet

Trygghet er viktig for folk når de handler på nett. En ønsker ikke å betale for noe som ikke dukker opp, eller få et produkt som ikke ligner på bildene lagt ut på nettsiden. Det er viktig å informere kunden om hva godene av din nettbutikk er, dette skaper trygghet. God returordning, leveringstid og sertifiseringer er viktig å belyse (dersom du har gode ordninger for de overnevnte). Kontaktinformasjon og kundeservice-chat vil føles trygt for kunden.

Blivakker har sertifiseringer som «Trygg E-handel» og har blitt kåret til årets butikk. Disse sertifiseringene gir kunden en enorm trygghetsfølelse. På nettsiden kommer det også opp et chat-ikon som gjør det enkelt for kunden å ta kontakt med kundeservice om det er noe en lurer på.

8.Kundekommunikasjon

Hvordan er kundekommunikasjonen? Bruker nettbutikken e-mail til å kommunisere med kunder? Hva slags andre metoder brukes? Kundedialog er viktig for nettbutikkens omdømme.

Blivakker.no benytter seg av kundedialog via e-mail, nederst på nettsiden står det «Vil du ha de beste tilbudene tilsendt på mail?» også har kunden mulighet til å trykke «Ja, det vil jeg» og melde seg opp på nyhetsbrev. Blivakker benytter seg også av konseptet «LIVEshopping» som går ut på at kunder kan kjøpe produkter som blir brukt i en livesending, her har kunden også mulighet til å melde seg opp slik at Blivakker kontakter deg via Facebook messenger. Nettbutikken har også en Instagram-profil som det går an å gå direkte til fra nettbutikken.

9.Priser / utmerkelser

Har nettbutikken vunnet noen priser? Da vil det være en fordel å legge vise frem dette til kunder, slik at de kan se at andre har anerkjent nettbutikken din. Noe av det første en ser på Blivakker.no er logoen og et merke ved siden av som sier «årets butikk» som viser at nettbutikken har vunnet en pris for deres butikk og konsept. På «om oss» siden kan vi lese at de har vunnet Årets Sørlandsbedrift og Folkets Nettfavoritt fire år på rad.

10.Konsept og strategi

Hva er nettbutikkens strategi? Strategien din burde komme frem gjennom konseptet ditt. På Blivakker kommer det tydelig frem hva nettsiden handler om. Du kan også lese om dette på «om oss» siden hvor de skriver at Blivakker.no er Norges største skjønnhetsbutikk på nett med nesten 1.000.000 registrerte kunder. Det er heller ikke tvil om hva som selges på nettsiden når du møter nettbutikken første gang. Her ser du tydelig produktkategorier, skjønnhetsmerker, store tydelige bilder og tekst.

Oppsummering
Jeg har nå gjort en vurdering av nettsiden Blivakker.no. I denne vurderingen har vi sett at Blivakker gir et godt førsteinntrykk ved å ha en klar og tydelig logo, vise hva kundene kan kjøpe på nettsiden, og hvis hvorfor kundene skal kjøpe produkter på nettsiden ved hjelp av fordeler som fri frakt og rask levering. Vi har sett at nettbutikken er synlig via Google Search og på Google Shopping. Nettbutikken er brukervennlig på nett og på mobil. Blivakker har en enkel og bra kjøpsprosess som føles trygg og enkel ut for kunden. Hastigheten på nettsiden ble gjort av en test via Google PageSpeed Insight tool som viste at nettsiden har et forbedringspotensial ved innlastning av siden. Kundetilfredshet er så godt som det går an å få det, da Blivakker har en score på 4.8/5.0 via Trustpilot. Kundene kan føle seg trygge når de handler hos Blivakker, det får kunden bekreftet gjennom nettsidens sertifisering «Trygg E-handel» og at nettbutikken har blitt kåret til årets butikk. Kundekommunikasjonen ut ifra det vi ser på nettsiden skjer via e-mail, live shopping, og via sosiale medier og fremstår som veldig bra.
Jeg fant også ut at nettbutikken har vunnet priser som gjør at kunden har enda mer trygghet når en skal velge nettbutikk. Konseptet og strategien til Blivakker er klar og tydelig, kunden går aldri inn på siden og lurer på hva nettbutikken selger. En kan klart og tydelig se at butikken har et klart og tydelig konsept.

Kilder :

https://www.blivakker.no/

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *