How to build a brand from nothing

I dette blogginnlegget skal jeg som overskriften sier oversette og forbedre et dybdeinlegg. Dybdeinnlegget «How to build a brand from nothing» er skrevet av Hiten Shah.

Innlegget tar for seg forskjellige metoder en kan bruke for å bygge en merkevare, kort fortalt er det forskjellige firmaer som deler sin historie om hva slags metoder de brukte. Jeg syns innlegget var bra fordi det var lærerikt og interresant.

Hvordan bygge en merkevare fra ingenting

I Leo Widrich’s første måneder som co-founder av Buffer, skrev han to eller tre gjeste blogg innlegg hver dag. Han startet i firmaet Januar 2011 og hadde innen april blitt omtalt i over 100 blogger. Innen ni måneder hadde de oppnådd 100,000 brukere.

Viktigheten med en merkevare

«Du bygger en merkevare når du klarer å bli en del av folks hjerne»

Tenk på hvordan Amazon har blitt så avhenighetsskapende? De har en del av hjernen vår. Hver gang vi tenker på å kjøpe et produkt tenker vi automatisk på å gå rett til Amazon å få det for lavest mulig pris. Vi vet vi kan åpne appen, trykke to tastetrykk og vips så har du produktet på døren innen to dager.

I starten av fasen kunne man tenke seg at det å bygge en merkevare betydde at man fikk direkte besøkende på nettstedet ditt. Dette er gjerne folk som besøker nettsted uten grunn, men som ut fra en tanke koblet en linje mellom tanken og nettstedet.

I det lange løpet betyr dette at merkevaren sprer seg. Fordi du har en plass i folks tanker og hjerne, folk tenker på merkevaren, og dette betyr at de forteller om merkevaren til venner og familie.

For å bygge opp en merkvare fra ingenting trenger man to ting: novelty og repitisjon.

«Novelty: kvaliteten i å være ny, orginal eller ubrukt»

Siden 1999 har 37singnals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør hva de gjør, og hvordan de tenker om å bygge sitt selskap. Da de startet med dette var det veldig uvanlig. Ingen andre på markedet delte hvordan de balanserte det å bygge produkter med rådgivning eller hvordan de utførte A/B testing for deres SaaS selskap.

De er et prakt eksempel innenfor SaaS for å skape kreativitet rundt novelty, det å dele kunnskap og hjelpe andre å lære.

«Vi delte markeds analytisk innhold så lenge det var av høy kvalitet og genuint brukbart.»

Vi definerer og baserer vår merkevare på å være hjelpsom, dette gjorde at Twitter kontoen vår ble til stedet hvor markedsførere gikk for å lære mer. Over tid har Twitter kontoen over 200 000 følgere, dette helt uten å bruke en krone.

Her er hvordan Leo definerer novelty for Buffer.

Over tid tilføyde de mer novelty til merkevaren. Med selskapets åpenhet var de i stand til å få den til å vare, fordi det kom fra et autentisk og ekte sted.

For å bygge et merke kan en ikke bare snakke om novelty, en må også sette den i praksis og skape en ny opplevelse for mennesker.

Repitisjon

For å bli plassert i folks minne må du komme deg inn i hjernen over og over helt til du er der for å bli. Du trenger repitisjon.

Innholdet i «innholdsmarkedsføring» er nøkkelen her:

«Innholdet kan være en Tweet eller et Facebook innlegg, et blogginnlegg, eller hva som helst så lenge det kan bli produsert eller distribuert gjentatte ganger.»

Kraften til innholdet er at det kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et enkelt innhold og de utallige måtene innholdet kan pakkes og produseres på. Skalaen er det som skaper repitisjon som utgjør merkevaren.

Når Leo prater om gjeste blogging strategi, legger han vekt på kvalitet over kvantitet, med andre ord:
» Folk overvurderer ofte stoffets substans og undervurderer merkvarerepitisjon/ merkevaregjentakelse.»

Leo fokuserte på hvordan en gjør det bra på Twitter. Han fokuserte på repitisjon og la ut over 150 gjesteposter, det var det som gjorde Buffer så suksessfull ved å bruke twitter.

På Quick Sprout bygde vi et merke, jeg og min medstifter Neil Patel. Vi satte nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, sidefeltet på bloggen, twitter, og mer. All repitisjon eller gjentakelser gir et minneverdig inntrykk og setter et spor i folks hoder. Se eksempel:

Mer eksempler for gjentakelser som bygger merkevaren

På AdEspresso har hver og en av deres ansatte et bilde av at de holder en espresso. De bruker de samme bildene på deres Facebook og Twitter kontoer.
Cofounder Armado Biondi mener at det er frekvens med lav intensitet som bygger merkevare og selvtillit. Han mener det er nettopp derfor selskapet har gått fra 0 til 1 million dollar i årlige inntekter.


ReadMe har en ugle startup maskot. Denne plasserer de overalt på siden, sosiale medie kontoer, kommunikasjonssiden for kunder, og over alt på kontoret.

For grunnleggeren Greg Koberger betyr repitisjon at kundene får kjennskap til Owlbert, men han mener at det viktigste er at de vet at selskapet er litt annerledes.

Den beste måten å bygge merkevaren starter med deg!

Når du starter opp fra ingenting er du den beste merkevaren du kan bygge for selskapet. Dette er trikset som har gjort at Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich bygger både personlig merkevare og selskapets merkevare opp fra ingenting.

– Det er novelty som burde være inspirasjonen til å starte selskapet ditt.
– I den tidlige fasen er gjentakelser enkelt, dette fordi du kan gjøre det ut ifra deg selv og din historie. Folk liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet virksomheten.

Hvis du fullfører de overnevnte punktene vil du skape en stamme rundt deg. Du vil merke at du setter et minnet i folks hoder. Før du vet det tenker folk på merkevaren adferdsmessig. Å bygge en merkevare betyr mer enn å legge en logo på et plagg. Det handler om å fortelle en historie. Dine produkter og selskapet ditt er der for å hjelpe dem å lykkes. Brand er det du trenger å fokusere på for å kunne konkurrere i dagens overfylte marked.

Kilder

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *