Caseoppgave Amnesty

I denne oppgaven skal jeg svare på en caseoppgave vi har fått utdelt. Caseoppgaven går ut på at jeg skal svare på et hypotetisk jobbintervju. «Rollen du har søkt på er som Markedsføringsspesialist i Amnesty International Norge. Du kan se til denne stillingen for inspirasjon.»

Amnesty og digitale kanaler
a) Amnesty bruker sosiale medier for å oppnå deres overordnede strategiske mål, som er «Økt gjennomslag fordi flere tar menneskerettighetsbrudd personlig og blir med i Amnesty International.» Amnesty tilpasser deres tone for hver kanal og tenker på hvem de ønsker å nå ut til, og hva de ønsker å oppnå med budskapet deres. De tilpasser innholdet på de sosiale medie kanalene som Instagram, Snapchat, Twitter og Facebook ved å fokusere på målgruppe, formål og metode.

b) Amnesty bruker deres sosiale media kanaler på en oversiktlig og ryddig måte. Det er mye farger som skaper blikkfang, innholdet gjør at leseren blir engasjert og oppdaterer ofte nye. Det eneste jeg kan se rom for forbedring på er ved at Amnesty burde hatt mer innhold som involverer brukerene, som f.eks flere underskriftskampanjer, spørsmålsrunder, undersøkelser osv.

Måling og analyse av trafikk
Amnesty International er avhengig av bidragsytere for at deres selskap skal kunne fortsette å belyse viktige temaer og samle inn penger. Dermed er det viktig å fokusere på synligheten til Amnesty. Det vil også være nyttig å se på hvor mange brukere de når ut til, hvilke alder og kjønn som apellerer mest til innholdet de legger ut på sosiale medier. En pekepinne på hvilke innlegg som skaper mest engasjement vil hjelpe dem å fortsette i riktig retning.
b) Hva vil du si er viktig å måle/analysere ved hjelp av Google Analytics på Amnesty.no?
– Brukere
-Sidevisninger
-Gjennomsnittlig øktvarighet
-Fluktfrekvens
-Demografi : Språk, Land, by
-Demografisk informasjon: Alder, Kjønn
-Brukeranskaffelse: Landingsside og konverteringer

Organisk søk og SEO
Hvordan vil du karakterisere Amnesty sin synlighet i organisk søk i dag?
Ved å søke på Amnesty på Google.com kan man se at Amnesty er veldig synlig, det første du ser er en annonse(betalt plassering). Under kan jeg se at hjemmesiden deres kommer opp og resten av søkeresultatene handler om Amnesty sitt selskap. Amnesty har en god synlighet i organisk søk når man søker på selskapets navn. Hvis en søker på ytringsfrihet eller menneskerettigheter kommer ikke amnesty opp som første plass men gjerne tredje eller fjerde plass.b) Kan du gi konkrete eksempler på tiltak innenfor SEO som vil ha en positiv effekt på synligheten til Amnesty.no i organisk søk?
Amnesty er synlig om man brukeren vet hva en søker etter, som f.eks navnet «Amnesty», derimot er ikke Amnesty like synlig hvis brukeren ikke vet hva en leter etter. Amnesty burde legge inn flere søkeord som » Ytringsfrihet og menneskerettigheter» og gjerne kjøpe plassering på google for å bli enda mer synlig

Kilder:

https://amnesty.no/
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *